Academy Hakkında | Guardian Sistemi Ve Academy den Mezuniyet

Gardiyan Sistem Özeti

Gardiyan sistem özeti
Gardiyan sistemi yüksek Lv oyuncuLar(gardiyanlar) ve düşük Lv oyuncuLar (çıraklar) için tasarlanmıştır .. Yüksek Lv oyuncuların oyun içi deneyimlerini düşük Lv oyuncuLarla paylaşmaları, bu şekilde acemi oyuncuların oyunla iLgili daha çabuk bilgi sahibi olmaları ve oyuna ısınmaları hedeflenmiştir .. Bununla birlikte yardımda bulunan gardiyan onurlandırılır ve ödüllendirilir ..

Akademi Kurulumu
Akademinizi, her şehirde bulunan banka ( storage ) Npc ile konuşarak kurabilirsiniz .. Akademi kuran oyuncu Gardiyan olarak anılır, bu kişi 60 Lv ya da üzeri olmalıdır ve 100.000 gold ödeyerek akademiyi açabilir .. Gardiyan birden fazla akademi açamaz ve maksimum 5 tane çırak ( apprentice ) ( Lv 39 dan düşük Lv oyuncuLar ) ile 2 tane asistan ( assistant ) ( Lv 40 59 arası ) oyuncuyu akademisine alabilir ..

Akademiye Kayıt

Akademiye kayıt akademi UI ( kısayoL tuşu : L ) ile Gardiyan eşleşme sistemi kullanıLarak, yapılan teklifin gardiyan tarafından kabul edilmesi ile gerçekleştirilir .. Bir akademiye kayıt olan çırak ya da asistan herhangi başka bir akademiye kayıt yaptıramaz ..Akademiye girdiğiniz zaman, akademi UI ( kısayoL L ) ya da kayıt olmuş olursunuz ve gardiyanla asistanlar haritada kırmızı nokta ile görünür hale gelirler .. Oyuncunun Lv lına göre gardiyan,asistan ve çıraklara isim verilir ..

İsim Lv Durumu
Intermediate Guardian (Lv 50-59) Akademiye Katılım (Lv 40-59)
Beginner Guardian (Lv 40-49) Akademiye Katılım (Lv 40-59)
Expert Apprentice (Lv 31-39) Akademiye Katılım (Lv 1-39)
Intermediate Apprentice(Lv 21-30) Akademiye Katılım (Lv 1-39)
Apprentice (Lv 11-20) Akademiye Katılım (Lv 1-39)
Beginner Apprentice( Lv 1-10) Akademiye Katılım (Lv 1-39)
Akademiden Mezuniyet

ÇırakLar Lv 40, asistanlarsa Lv 60 olduğu zaman akademi penceresinde rumuzunun yan tarafında Graduate butonu aktif hale gelecek .. Butona tıklandığında akademiden mezun olunur, bununla ilgili sistem mesajı görünür .. Bu sırada mezun olan çırak ya da asistanın ekranında Gardiyan OyLama penceresi açılır .. Bu pencereden, mezun olan öğrenci akademi içerisinde bulunduğu dönemde gardiyanın yeterliliğini oylar ..
Penrecere 5 kutu bulunur , sırasıyla
Çok memnuniyet verici ( Very Satisfied )
Memnuniyet verici ( Satisfied )
Ortalama ( Avarage )
Yetersiz ( Unsatisfied )
Çok yetersiz ( Very Unsatisfied )

Kutulardan birini işaretleyip , Evaluate tıklandığı zaman oy verme işlemi de tamamlanmış oLur ..

Graduate butonuna tıklandığı zaman oylama penceresi açılır .. Pencere açıldıktan sonra Cancel l tıklanırsa ya da pencere X e basarak kapatılırsa otomatik olarak Satisfied ( memnuniyet verici ) seçeneği işaretlenmiş sayılır ..

Cumulated buff, Accumulated buff, akademi mesaj penceresi ve akademiyle ilgili her şey çırak mezun olduğunda kaybolur ..
Otomatik olarak akademiden ilişiğiniz kesilecektir , ve penaltı durumu söz konusu olmayacaktır ..
Mezun olan çıraklar, 40 Lv topLam deneyim puanının %50 si oan 2.000.000 exp ile ödüllendirilirler ..
Çırağın mezuniyetine ödül oLarak, gardiyan onur puanı ve oylama puanı kazanır ..
Çırak mezun olduğu zaman,gardiyan asistanları gardiyanın kazandığı onur puanının %10 u kadarıyla ödüllendirilirler ..


İstisnalar
1. Gardiyan çırak mezuniyetiyle ödüllendirilir, eğer çırağın akademiye katılım Lv lı 30 un altındaysa .. Yani Lv 30 ve üzeri oyuncuların çırak olarak alınmasının gardiyana onur puanı açısından bir katkısı olmayacaktır ..
2. Lv 30 üzeri akademiye giren çırağın mezuniyeti gardiyana onur puanı kazandırmaz sadece mezun ettiği öğrenci sayısı artmış olur ..
3. Akademi mezuniyetinde asistanların söz hakkı olmayacaktır ..
4. Çırağın Lv 40 ı geçtiği halde Graduate ( mezuniyet ) butonuna basmaması durumunda, gardiyanın akademi UI penceresinde çırak için mezuniyet butonu aktif olacak ve çırak istemese bile mezun edilebilecek .. Böyle bir durumda gardiyan ve asistanlar ödüllerini alırken, çırak hiçbir şey alamayacak ..

Akademinin Kapatılması
Sadece gardiyan akademiyi kapatabilir, akademi ancak açılışından 7 gün sonra kapatılabilir ..
Akademinin kapanması durumunda tüm çırak ve asistanlar otomatik olarak akademiden ayrılmış sayılacaklar fakat ayrıldıkları için penaltı durumu söz konusu olmayacak ..
Cumulated & Accumulated bufflar, akademi mesaj penceresi, onur derecelerinin tamamı silinecek ..
Tekrar akademi açmak için 7 gün beklemeniz gerekecek .. Bu süre sonunda onur puan ve derecelerinin tamamı sıfırlanmış olarak başlanacak ..

Akademiden Ayrılma
Sadece çıraklar ve asistanlar akademiye katılımlarından 24 saat sonra ayrılabilecekler ..
Çıraklar akademiden ayrılmalarının ardından 24 saat süre ile başka bir akademiye giriş yapamayacakar ..
Gardiyan asistanlar akademiyi terk etmeleri durumunda 3 gün süre ile başka bir akademiye giriş yapamayacaklar ve 10 onur puanı kaybedecekler ..

Akademiden Banlama
Sadece gardiyan,çırağın akademiye katılımından 24 saat sonra onu akademiden atabilir ..
Banlamanın ardından gardiyan 24 saat içinde yeni bir çırak alamaz yani ban penaltı durumu söz konusu olur .. Asistan banlanmasında ise böyle bir durum söz konusu değildir ..
Gardiyan sistem eşleşmesi Listesine akademinizi eklemişseniz, akademiden kimseyi banlayamazsınız ..

Akademi UI
Akademi UI penceresini oyundayken L harfine basarak açabilirsiniz .. Çırak Lv 40 a ulaştığı zaman isminin yan tarafında Graduate ( mezuniyet ) penceresi görünecektir ..
Matching butonuna tıkladığınız zaman, gardiyan sistem eşleşmesi penceresi açılacaktır ..


ÖDÜLLER

Experience Buff

Gardiyana bağlı çıraklar avlanırlarken ek exp. oranı biriktirirler (Cumuated buff), ve bunu buff formunda paylaşabilirler .. Bu buff sayesinde, gardiyan ve çıraklar avlanma sırasında ekstra exp. puanları kazanırlar .

1. Cumulated Buff

Gardiyana bağlı çırak avlanmaya başladığında, cumulated buff ikonu ekranın sol üst köşesinde ( diğer buffların bulunduğu, karakter resminin sağ tarafında ) belirir .. Belirli oranda exp. puanı avlanma sırasında birikir .. Birikmeye başladıktan 24 saat sonrasında exp. eklentisi devam etmez .. 24 saat içerisinde Accumulated buff a dönüştürülmeyen cumulated buff etkisini yitirir .. Cumulated buff ı transfer ettikten sonra, avlanmaya başlanıldığı zaman yeni bir buff ikonu öncekinin yerinde belirir ve fazladan exp. kazanımı başlar ..

2. Accumulated Buff

Çırak cumullediği sorulur .. Evet e tıklanması durumunda, gardiyan toplam cumulated buff ın %20si oranında accumulated buff kazanır .. Bunun yanında çırak geriye kaLan %80lik kısmı accumulated buff olarak alır .. Bu accumulated buff ikonları da yine aynı yerde görünür .. Accumulated buff kazanıldıktan sonra avlanma sırasında ekstra exp. getirisi sağlar .. Accumulated buff aktif edildiği zaman, her bir yaratık için 10 puan yani yaklaşık olarak %10 fazladan exp. getirisi sağlanır .. Her yaratık öldürüdüğünde accumulated buff azalır ve sonunda biter ..

Onur Derecesi & Rütbesi

Çırakların mezuniyeti sonucunda gardiyan ödül olarak oylama puanı kazanır ..
Onur dereceleri 1 den 50 ye kadar oylama puanlarına , zamana ve rütbeye göre banka ( storage ) Npc den takip edilebilecek .. Sıralama hergün saat 00.00 da yenilenecek ..
Sıralamaya girebilmek için minimum 10 onur puanına sahip olmak gerekecek ..


Onur Puanı

Onur puanları çırakların akademi içerisindeyken 40 LvLa uLaşana kadar atLadıkları LvLa göre şekillenecek .. Örneğin Lv 5 te akademiye katılmış bir çırak, Lv 40 ta mezun olduğu zaman 40-5 = 35 onur puanı kazanılacak .. Onur puanları karakter penceresinden izlenebilecek ( kısayol C harfi ) ..
Gardiyanlar biriktirdikleri onur puanlarıylarıyla onursal siLahlara sahip olabiecekler, bu silahLar tüm şehirlerde bulunan banka ( storage ) Npc den temin edilebilecek ..
Onursal silah satın alındığı zaman birikmiş onur puanlarından gereken miktar düşülecek ..

Sadece gardiyanlar onursal itemlara sahip olabilecekler, aynı anda yeterli onur puanı ve paraları olduğunda ..

Onursal Silahlar

Destroyer rondo kullanılarak kırılamaz, başkasına satılamaz, takas edilemez, yere düşürülemez ( Npc ye satılabilir ) ..
Bu silahLar belirli oranda tamir edilebilme durumundadırlar, tamir edilme sayısı 0 a düştüğünde kullanıamaz hale gelirler ..Tamir edilme sayısını yükseltebilmek için, yani daha uzun süreli kulanımını sağlayabilmek için yine banka ( storage ) Npc den satın alınacak Magic Stone of Honor taşı kullanılabilecek ..

Avantaj Sistemi

Messenger

Akademiye kayıtı üyelerin kullanabileceği küçük pencere .. Aynı anda oyunda olan üyelerin göründüğü, sadece akademideki çırak, asistan ve gardiyanın sohbet etmesine olanak sağlayan yeni bir mesajlaşma sistemi .. Büyüklüğü sağ üst köşeden ayarlanabilir ..


Gardiyan Eşleşme Sistemi

Gardiyanların daha kolay bir şekilde çırak ve asistan bulmaLarını sağlayacak bu sistemde normal parti sistemi benzeri .. Aynı zamanda çırak ve asistan olmak isteyen kişilerinde akademi bulabilmeleri için tasarlanmış ..
Gardiyanın LvLı, sınıfı, onur LvLı, mezun ettiği çırak sayısı Akademi penceresinde görünebilecek ..
( ! ) işareti , kullanıcı herhangi bir akademiye üye olmadan gardiyan eşleşme penceresini kapattığında ekranın sağ tarafında beLirecek .. Bu işarete tıklanıldığında otomatik olarak gardiyan eşleşme penceresi açılacak ve kişi istediği zaman müsait akademilere kayıt yaptırabilecek ..



Onursal Silah Değerleri & Gereksinimleri

Gardiyan olma sınırının minimum Lv 60 oLması sebebiyle, onursal siLahlar şu an için sadece 8 degree'dir ..
Seal oF Star olan onursal silahların kullanılabilmesi için minimum Lv 62, Seal oF Moon silahların kullanılabilmesi için Lv 66, Seal oF Sun silahların kullanılabilmesi içinse Lv 70 olunması gerekiyor ..
Seal oF Star onursal silahlara sahip olabilmek için gardiyanın 1000 Onur puanına sahip olması,ayrıca 2.700.000 (2.7m) gold oyun parası ödemesi gerekiyor ..
Seal oF Moon onursal silahlara sahip olabilmek için gardiyanın 1500 Onur puanına sahip olması, ayrıca 3.600.000 (3.6m) gold oyun parası ödemesi gerekiyor ..
Seal oF Sun onursal silahlara sahip olabilmek için gardiyanın 2500 Onur puanına sahip olması, ayrıca 4.600.000 (4.6m) gold oyun parası ödemesi gerekiyor ..

Tüm silahların üzerindeki Phy. ve Mag. Atak değerleri, Durability, Attack Rating, Critical, Phy. ve Mag. reinforce değerlerinin tamamı (+%0) olarak ayarlanmış halde ..
Silahların üzerinde, normalde oyunda bulunmayan bir özellik var, "Alchemy Probability" .. Bu değer tüm silahlarda 5 olarak ayarlanmış .. Bir nevi Lucky eklentisi gibi işlev gördüğünü tahmin ediyorum .. Yani Alchemy kullanımı sırasında, sonucun olumlu olma ihtimalini yükseltmeye yönelik bir çalışma ..


NOT: Alıntıdır.

Kyle Minogue - Can't Get You Out Of My Head

La la la
La la la la la
La la la
La la la la la

Nakarat:

[ I just can't get you out of my head
Seni aklımdan çıkaramıyorum

Boy your loving is all I think about
Senin aşkın tek düşündüğüm şey

I just can't get you out of my head
Seni aklımdan çıkaramıyorum

Boy it's more than I dare to think about
Bu benim düşünmeye cesaret edebileceğimden fazla ]


La la la
La la la la la

Nakarat

Every night
Her gece

Every day
Her gün

Just to be there in your arms
Sadece senin kollarında olmak için

Won't you stay
Kalmayacak mısın

Won't you lay
Uzanmayacak mısın

Stay forever and ever and ever and ever
Her zaman kal ve hep ve hep ve hep

La la la
La la la la la
La la la
La la la la la

Nakarat

There's a dark secret in me
İçimde karanlık bir sır var

Don't leave me locked in your heart
Beni kalbinde kilitli bırakma

Set me free
Beni özgür bırak

Feel the need in me
İçimdeki ihtiyacı gör

Set me free
Beni özgür bırak

Stay forever and ever and ever and ever
Daima benimle kal ve hep ve hep ve hep

La la la
La la la la la
La la la
La la la la la

I just can't get you out of my head...
Seni aklımdan çıkaramıyorum...

Silkroad Legend 4 Plus Devamı

Hikayesi
Canavar kuşlar uzun zaman sonrasında, zamanın akışından gücün kaynağını buldular fakat bu gücü ortaya çıkarmak / kullanabilmek için bir yol bulamadılar. Yuvalarında huzur içinde yaşadılar.

Genç canavar kuş kendi yuvasını kuracağı bir yeri bulmak için yüzyıllarca gezdi. İhtiyar kuşlardan birisi öldüğünde onun yuvasını sahiplendi. İhtiyar kuşun ölümünü öğrenen diğer bir canavar kuş yuvaya girdi. Genç kuş oraya ilk gelen olmasına rağmen, işgalcinin üstün gücüyle yuvadan atıldı. Yuvayı ele geçiren kuştan geri istedi fakat bu isteği geri çevrildi. Uçup diğer kuşlardan yardım istedi fakat hiçbiri umursamadı.

Bu olaydan sonra tekrar evsiz kalan genç kuş yuvayı ele geçirmek için daha büyük güçlere sahip olmanın peşine düştü. Büyük güçleri nasıl kullanacağını öğrendi ve yetişkin olduğunda kendisinden alınan yuvaya geri uçtu. Kavgaya tutuştular ve iki büyük gücün çarpışmasının dalgaları en uzaktaki yuvalara kadar ulaştı ve kanatlı klanların çoğunu rahatsız etti. Ayaklanmalar başladı. Savaş ve kaos bittiğinde bir zamanların genç canavar kuşu artık canavar kuşlar arasında en güçlü olarak biliniyordu ve kendi türünü yönetmeye başladı.

"Eğer hayatlarınıza değer veriyorsanız bu dağı terkedin - hemen"

Sonrasında bir barış devri başladı. Fakat bu devir de uzun sürmedi. Canavar kuş hakkında bilgisi olmayan insanlar yaratık kuşlara savaş için seferler düzenlediler. Sadece huzur içinde dinlenmek isteyen canavar kuşların liderinin insanlara olan öfkesi gittikçe arttı. Halen insanlar canavar kuşlara saldırıyorlar.

Dağa karanlık çökmesiyle, canavar kuşlara saldıran insanların hepsi öldü.

Bölgeler
Sadece level 80 veya üstü karakterler Roc'un yuvasına (Roc's Nest) veya Roc dağı zirvesine (Roc Mountain Peak) girebilirler. Roc dağı zirvesine girebilmek için oyuncunun Sovereign Kapısından (Gate of the Sovereign) geçmesi gerekiyor.

Gate of The Sovereign
Roc dağı mahzenine açılan kapı



Roc's Nest
Roc'un yuvası




Yaratıklar
ROC THE MONSTER BIRD (CANAVAR KUŞ ROC)
Roc dağının yaratığı canavar kuş Roc 30m boyunda dev bir kuştur. Görüntüsü Kartal ve Kuzgun karışımı gibidir ve tüylerinin rengi kızıldır. 15m boyundaki kanadı tek bir kanat çırpmayla herşeyi yıkacak kadar büyüktür.

Yuvasında sadece huzurlu bir şekilde dinlenmek ister ve bölgesini tehdit eden herkesi acımasızca cezalandırır. Şu an Roc Dağını işgal eden insanlarla savaş halinde.










Görevler
Legend IV Plus ile gelen yeni görevler

Görev AdıLevelİlgili NPC'lerİlgili YaratıklarÖdül
The Test of the Chief80Village Chief Bukra , Slave JaburFeather Clan Patrol , Black Eagle CommanderYok
Roc Expedition 180Village Chief Bukra , Slave JaburWing Tribe , Wing Tribe Chaser , Wing Tribe Guardian , Wing Tribe AttackerYok
Roc Expedition 280Village Chief BukraRocky Guard - Brain, Rocky Guard - Eye , Rocky Guard - Heart , Rocky Guard - Wing , Rocky Guard - Claw , Rocky Guard - Beak , Rocky Guard - TailKey of the Blood Clan , Mark of the Alliance (Recovery) , Mark of the Alliance (Will) , Mark of the Alliance (Resurrection)
War Supply 180Towner SalrihanYokPotion of Recovery x 10
War Supply 280Towner SalrihanTowner AnashyaPotion of Will x 5
War Supply 380Village Chief BukraTowner AnashyaWeak Potion of Resurrection x 3
Loot Exchange (Roc's Claws)80Blacksmith SoboiRocMagic stone of Sharp (10th Grade)
Loot Exchange (Roc's Blue Feather)80Protector Trader GonishyaRocMagic stone of Iron Wall (10th Grade)
Loot Exchange (Roc's Red Feather)80Jewel Lapidary MamojeRocMagic stone of Defense (10th Grade)
Loot Exchange (Essence of the Devil)80Nephrite Refiner PahapShaitan the DevilMagic stone of the Devil (10th Grade)
Loot Exchange (Essence of Undine)80Nephrite Refiner PahapUndineMagic stone of the Devil (10th Grade)
Loot Exchange (Essence of Salamander)80Nephrite Refiner PahapSalamanderMagic stone of Incandescence (10th Grade)
Loot Exchange (Essence of Sylph)80Nephrite Refiner PahapSlyphMagic stone of Abstraction (10th Grade)
Loot Exchange (Essence of Gnome)80Nephrite Refiner PahapGnomeMagic stone of Powerful Heart (10th Grade)


Legend IV Plus item leri
Roc öldüğünde unique item ler ödül olarak eklenir

Armor (Heavy)Protector (Light)Robe (Cloth)
The Red Lightning SetThe Red Thunder SetThe Red Storm Set



* Roc the Monster Bird unique item leri Seal of Sun olarak görünürler
* 6 tip zırh parçası vardır (kafa, omuzlar, göğüs, bacaklar ve ayaklar)
* Kafa ve omuz item leri giyildiğinde özel efektler görülür.
(Fakat, the Red Storm Set'i sadece omuz parçası için özel efekt gösterir)
* Çin ve Avrupa karakterleri arasında bir görüntü farkı yoktur
(Armor = heavy armor, Protector = light armor, Robe = cloth - aynı görüntü)
* Roc the Monster Bird unique item leri takas edilebilir, satılabilir, depoya konabilir, yere bırakılabilir ve alchemy de kullanılabilir.


Çanta Genişletme Kiti
AdıÇanta Genişletme Kiti
AçıklamaBu malzemeyi kullanarak çantadaki boş göz sayısı kalıcı olarak 32 ye çıkartılır.
Nasıl Aktif EdilirMalzeme kullanıldığında aktif olur
Kısıtlama1 karakter için sadece 1 item kullanılabilir (1 kit)

Silkroad Legend 4 Plus

Yeni + parlama sistemi yeni unqiueler yeni itemler yeni görevler ve dahası

Joymax DOWNLOAD linkini verince buraya koyacagım linki lütfen SABİT ..!...


ilk olarak

+parlama sistemi +3 galiba aynı joymax resmini koymamış +5 den itibaren +10a kadar...

+5 , +6 , +7



+8 , +9 , +10




Yeni İtemler,
Bu itemlar roc dan düşecek ve anladığım kadarıyla ya Sun yada Sun özelliklerinde olacaklar,
Giyildiğinde bazı parçaları +lı item gibi üstümüzde parlayacaklar,
CH ve EU için farklı kıyafetler yok, Heavy Armor > Armor, Light Armor > Protector, Robe > Cloth




Görevler(lütfen görev karşılıgı verilen ganimete bakın )

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 781x781.




Uniqueler !





Ve birde her updatede yapılan gibi Jewell box eventi yapılacak Devil Spirit B grade dağıtılacaktır...

Duman Senden Daha Güzel

Kimseyi görmedim ben
Senden daha güzel
Kimseyi tanımadım ben
Senden daha özel
Kimselere de bakmadım
Aklımdan geçer
Kimseyi tanımadım ben
Senden daha güzel

Sana nerden rastladım
Oldum derbeder
Kendimi sana sakladım
Senden daha güzel
Kimseleri de takmadım
Ölsem değişmem
Kimseyi tanımadım ben
Senden daha güzel

Fifa 2010 World Cup

fifa 2010 world cup, fifa 2010 world cup demo, fifa 2010 demo, fifa 2010 oyna, fifa 2010 indir

2010 Dünya Kupası’nın daha önceden hiç bu kıtada yapılmamış olan Afrika kıtasından bir ülkenin seçileceğini açıkladı. Bu sayade bu büyüklükte bir organizasyon ilk kez bu kıtada yapılacak oldu. İlk olarak 5 ülke ev sahibi olmak için aday oldu.

Güney Afrika, Mısır, Fas ve Libya ile Tunus birlikte olmak üzere dört farklı ülke aday oldu. 2004 yılında Libya ve Tunus elendi. 15 Mayıs 2004 tarihinde yapılan son oylama ile Güney Afrika ev sahibi olarak seçildi.
Stadyumlar [değiştir]Toplam 10 farklı stadyumda oynanacak maçlar için 5 yeni stadyum yapılacaktır.FIFA resmi olarak 17 Mart 2006 günü finallerin oynanacağı stadyumları açıklamıştı. İşte bu stadların şehirleri, isimleri ve kapasiteleri;

Şehir Stadyum Kapasite
Bloemfontein Free State Stadium 44.000
Cape Town African Renaissance Stadium (yeni stadyum) 68,000
Durban King Senzangakhona Stadium (yeni stadyum) 70,000
Johannesburg FNB Stadium 94,700
Johannesburg Ellis Park Stadium 60,000
Nelspruit Mbombela Stadium (yeni stadyum) 45,000
Polokwane Peter Mokaba Stadium 45,000
Port Elizabeth Nelson Mandela Bay Stadium (yeni stadyum) 50,000
Pretoria Loftus Versfeld Stadium 52,000
Rustenburg Royal Bafokeng Stadium 40,000

Pes 2009 Crack İndir



pes 2009 crack indirmek için ıklayınız...

rar şifresi : senseman



oyuncehennemi

müzede bir gece 2 altyazısı indir

müzede gece filminin türkçe altyazısını buradan bulabilirsiniz.

Altyazıyı indirmek için tıklayınız...

Winning Eleven 2007 No Dvd Crack

Winning Eleven 2007 No Dvd Crack:

winning eleven 2007 nin crack ini yapmak isteyenler;

buraya tıklayarak crack i indirebilirsiniz...

rar şifresi : c-ronaldo

Beyonce So Amazing (Feat. Stevie Wonder) lyrics

Beyonce
Love has truly been good to me
Not even one sad day
Or minute have I had since you've come my way
I hope you know I'd gladly go
Anywhere you take me

It's so amazing to be loved
I'd follow you to the moon in the sky above
Ooh... ooh... ooh... ooh... ooh... ooh... ooh... ooh... I'd go

Got to tell you how you thrill me
I'm happy as I can be
You've come and changed my whole world
Bye-bye sadness, hello mellow
What a wonderful day

It's so amazing to be loved
I'd follow you to the moon in the sky above
Ooh... ooh... ooh... ooh... ooh... ooh... ooh... ooh... I'd go

And it's so amazing, amazing
I could stay forever, forever
Here in love and no leave ya never
Cause we've got amazing love

Truly it's a amazing, amazing
Love brought us together, together
I will leave you never, never
Cuz we've got amazing love

Ooh, so amazing and I've been wondering
For a love like you

It's so amazing to be loved
I'd follow you to the moon in the sky above
Oh, and it's so, it's so

It's so amazing to be loved
I'd follow you to the moon in the sky above
And you know, it's so

It's so amazing to be loved
I'd follow you to the moon in the sky above
Hey... hey... hey... yeah... it's so

It's so amazing to be loved
I'd follow you to the moon in the sky above
Hey... hey... yeah... hey... yeah... yeah... hey... it's so

It's so amazing to be loved
I'd follow you to the moon in the sky above

Can t You See - Blero

Can t You See - Blero



[Part 1]

Oh baby cant you see

Oh bebeğim göremiyor musun

I need you, come with me

Sana ihtiyacım var, gel benimle

Something is telling me that you be the way I do

bir şeyler bana tek yolun sen olduğunu söylüyor..

I want you close to me

Bana yakın olmanı istiyorum

My heart is telling me

Kalbim bana söylüyor

I hate the fact that I love you

Seni sevdiğim gerçeğinden nefret ediyorum

I feel blue

Mutsuz hissediyorum



[Bridge]

And you know Im (in) love with you

Ve sana aşık olduğumu biliyorsun

I always think about you

Hep seni düşünüyorum

Baby I be going crazy cause Im missing you

Bebeğim çıldırmak üzereyim çünkü seni özlüyorum



[Chorus 2x]

Cant you see we were meant to be, baby

Bizi istediğimi göremiyor musun, bebeğim

I want to be with you baby

Seninle olmak istiyorum bebeğim

Oh baby cant you see

Oh bebeğim göremiyor musun

I need you now

Şimdi sana ihtiyacım var



[Part 2]

Now that I think about it

Şimdi düşünüyorum...

The love and times we shared

Aşkımızı ve paylaştığımız zamanı

How can I make it right

Bunu nasıl yoluna sokabilirim

I just wanna go back again

Sadece geri dönmek istiyorum

Theres something I can do

Yapabileceğim bir şey var

Theres something I can say

Söyleyebileceğim bir şey var

Dont make you change your mind

Fikrini değiştirmeni sağlamayacak

Just let me know if I could stay

Eğer kalabileceksem sadece bunu bilmemi sağla



[Bridge]

And you know Im (in) love with you

Sana aşığım biliyorsun

I always think about you

Hep seni düşünüyorum

Baby I be going crazy cause Im missing you

Bebeğim çıkdırmak üzereyim çünkü seni özlüyorum



[Chorus 2x]

Cant you see we were meant to be, baby

Bizi istediğimi göremiyor musun, bebeğim

I want to be with you baby

Seninle olmak istiyorum bebeğim

Oh baby cant you see

Oh bebeğim göremiyor musun

I need you now

Şimdi sana ihtiyacım var



[Rap]

Now when Im reminiscing of all the things we used to do

Şimdi eskiden yaptığımız şeyleri düşünürken

I realize I still love you baby blue

Fark ettim ki seni hala seviyorum bebeğim

And Im waiting for you to come back

Ve senin geri gelmeni bekliyorum

To put my life back on the track

Hayatımı tekrar yoluna koyman için.

The flashbacks of me and you together

Senin ve benim birlikte olduğumuz eski zamanlar

make me wanna spend my life with you forever

Sonsuza dek seninle olmak istiyorum

and ever and none make you run from me

Ve benden ayrılmana asla izin vermeyeceğim

Baby Im here for eternity

Bebeğim sonsuza dek burdayım



[Chorus 4x]

Cant you see we were meant to be, baby

Bizi istediğimi göremiyor musun, bebek

I want to be with you baby

Seninle olmak istiyorum bebeğim

Oh baby cant you see

Oh bebek göremiyor musun

I need you now

Şimdi sana ihtiyacım var

Öss 2009 Puan Hesaplama

Öss 2009 Puan Hesaplama :


öss puanınızı hesaplamak için tıklayınız...

Sro Kendinden Yüksek Lwl Kurt kullanma

Arkadaşlar bunu sadece 50+ oyuncular yapabilir .
Cave de yapılıor

İlk başta birden cok wolf cıkartırken yaptıımız gibi cavede dar bi alana gidip wolfu acacaz
sonra bugda kalan kopegimizi exchange ile ezik carımıza verecegiz



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


verdikten sonra ezik carımızla caveden cıktığımız zaman bu kopek ezik carımızla birlikte acılmış oluyor



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

Silkroad - Skill Puanı Hesaplama

Arkadaşlar artık tek tek skillerin kaç sp istediğini bulup elimizle hesaplamak zorunda kalmayacağız bize gereken sp sayısını.
Artık sp calculator ile bütün skillerin ne kadar sp istediğini kaç lwl a kadar kaç sp gerektiğini çoo..ok rahat bulabileceksiniz...

Programın kullanımı çok basit:

*önce programı açıyoruz.
*sonra karşımıza çıkan ekrandan sanki skilelri açarmışız gibi açıp kaç sp gerektiğini bulabiliyoruz...

İşte bu programı indirebileceğiniz link.

Programı indirmek için lütfen tıklayınız...

Silkroad - Nuker

Nuker Nedir?

-Nuker Chinese Karakterler Arasında En Yüksek Damageye Sahip Vuruşa Önem Veren Ve En Kolay Kasılan Çardır

PVP Si Nasıldır?

Öncelikle Bir Çok İnsanın Aksine Ben İnt Çarların Strlerden DAha Güçsüz Olduğuna İnanmıyorum.Ben Kendi LVLimdeki Strlerin En Sağlam Çarı Olan Tank Diye Hitap Edilen Bladeleri Alabiliyorum.He Yatmıyomuyum?Hayır Bende Yatıyorum

İlk Önce Skillerle Başlayalım

Firesiz Bir Nuker Yapıcaz...

Delirdin Mi Arkadaşım Firesiz Nuker Mi Olur ?

-Olur Olur...

Nasıl Olur?

-Öncelikle Fire Str Çarlar İçindir Phy Damage vs Verirler İnt Çarların Fiziksel Vuruşla Falan İşi Olmaz

Ama İmbue Var.

-Light İmbuesi İşimizi Görür

E Peki Anlat Bakalım Rehberini...

-Öncelikle Skill Dizilimi Şöyle Olmalıdır

90 Cold 90 Lightning 90 Bicheon 30Heuksal(Burda Heuskal Tercihimdir Passivesi HP Verir)

Lightningdeki Bütün Skiller Maxlanmalıdır(İmbue Dahil) Passivesi Ratio Verir Oda Maxlanmalıdır

Coldda İse İmbue Hariç Hepsi Maxlanmalıdır Yalnız Snow Shieldler Giant ve GP Keserken Kullanılmalıdır PvP de Çok Lazım Bir SkilldirColdun Passivesi Def Verir Maxlanmalıdır

Bicheon:Fiziksel Bir Skilldir Ama İmbuelerle Beraber Nukeler Kadar Olmasada Seri Seri Can Götürür.Combolarla Tabiki...

Heuksal:Master LvLimiz 270/300 Kalacağı İçin 30 Verebiliyoruz Bir Tek Passive Skilli Açılır Hp Verir


Tmm Güzel Hoşta Giysi Seçimini Napıcaz?

-64 e Kadar Pro Yada Armor Öneririm Çünkü Genelde 64 e Kadar Moblar Fiziksel Vurur Ve Zaten Canınız Az Phy Def Az Olursa Yat Kalk Kasarsınız 64-72 Garment Öneririm Hem MP İhtiyacınız %20 Düşer Hem Hızlı Kasarsınız Lightningdeki Hızlı Koşma Skilile Beraber At Kadar Koşabilirsiniz
Son Set İse Pro Olmalıdır Çünkü Sadece İnt Çarlarda Değil Strlerlede PvP Yapcıaksınız Pro Armor Ve Garmentin Ortasıdır.Herşeyin Ortası İyidir...

Benden Bu Kadar Bunlar Benim Görüşlerim =)...

Silkroad - Wizard

Niçin Wizard ?

Wizard'lar Oyun içerisinde Int ağırlıklı karakterler arasında en fazla vuruş gücüne sahipler. Herhangi bir PVP, meslek yada kasma partisinde en çok arananların başında geliyorlar.

Karakter yapılandırması

Wizard için zaten o kadar fazla tercih edebileceğiniz birşey yok. Ya tamamiyle Int ağırlıklı olacaksınız. Ya da Int ağırlıklı Hybrid. Her halükarda tamamiyle Int ağırlıklı olmanız sizin açınızdan daha iyi olur.

Full int iseniz; Çok fazla damage verirsiniz. Magic defansınız çok fazla olur. Hp'niz az olur. Mananız fazla olur.

Int ağırlıklı hybrid iseniz; Full int kadar iyi damage veremezsiniz. Magic defansınızın Full inte karşı düşük olmasına rağmen phy defansınız daha yüksek olur. Eğer bir hybrid Wizard kasmayı düşünüyorsanız Magic balance'nizi %90'dan aşağı tutmamaya çalışın.


Üzerime ne giyebilirim ?

Çok basit. Sadece Robe(Çinli karakterlerde Garment olarak geçer.) giyebilirsiniz.

Hangi silahı kullanacağım ?

Staff.


Skiller


Natural Spirit Series

Buradaki tüm skiller bir element atağına % bazında vuruş eklerler. (Örneğin fire vuruşunu %20 arttırır.)
Öneri: Hiçbirini kaçırmayın ve hepsini açın. Maksimum düzeye geldiklerinde vuruşlarınızı %80 oranında arttırabilirler.

Force Mentalist Series


Skill 1: Intelligence (Lvl 10)
Açıklaması: Mana kullanımını azaltır. Açılmalı.

Skill 2: Life Control (Lvl 20)
Hp'nizi %50 oranında düşürmek kaydıyla atağınızı yüksek bir düzeye çıkararır. Açılmalı.

Skill 3: Magic Bound (Lvl 40)
Vuruş uzaklığınızı arttırır. Açılmalı.

Skill 4: Life Turnover (Lvl 72)
Hp'nizi %50 oranında düşürmek kaydıyla atağınızı yüksek bir düzeye çıkararır. Açılmalı.


Earth Mentalist Series

Skill 1: Ground Charge (Lvl 4)
Bedeninizi merkez alarak 5 metre etrafınızdaki yaratıklara vurur.
Bundan sonra açılan Earth vuruşu uzaktan vurulduğu için bunu açmak o kadarda gerekli değildir.

Skill 2: Root (Lvl 16)
Vurduğunuz kişiyi yada canavarı "Bind" altına sokar. Vurduğunuz kişi yada canavar "Bind" altında iken hareket edemez. Eğer yakınındaysanız size attack verebilir. Eğer başka birisi tarafından bind olan kişiye bir vuruş yapılırsa Bind ortadan kalkar.

Skill 3: Earth Shock (Lvl 20)
Vurduğunuz şeyi merkez alarak 10 metre etrafındaki tüm yaratıklara yada kişilere vurur. %30 Dull şansı vardır. (%30 yavaşlama)

Skill 4: Earth Barrier (Lvl 40)
Sizin ve partinizdeki kişilerin etrafında taştan bir bariyer oluşturur. Bu bariyer sayesinde phy defansınız %30 oranında artar. (Skill'i her yükseltişinizde bu oran %4 artar.)

Skill 5: Ground Rave (Lvl 60)
Ground Charge ile aynı.

Skill 6: Mesh Root (Lvl 76)
Root ile aynıdır. Tek farkı hedefinizden 5 metre daha uzakta durabilmenizdir.

Skill 7: Earth Quake (Lvl 80)
Earth Shock ile aynıdır. Açılması gerekli bir skill...

Skill 8: Earth Fence (Lvl 80)
Earth Barrier ile aynıdır.

Cold Mentalist Series


Skill 1: Ice Bolt (Lvl 4)
Hedefinize ufak bir buz parçası gönderir. Dondurarak yavaşlatma şans %40, tamamiyle dondurma şansı ise %10. Düşük levellerde çok işe yarayan bir skill. Açılmalı.

Skill 2: Mana Drain (Lvl 16)
Hedefinizin manasını doldurmasını %30 oranında azaltır. Canavarlara işlemez.

Skill 3: Snow Wind (Lvl 20)
Hedefinizin 10 metre etrafında bir buz fırtınası oluşturur. %80 şans ile dondurarak yavaşlatma, %20 şans ile tamamen yavaşlatır.

Skill 4: Invisible (Lvl 40)
Görünmez olursunuz.

Skill 5: Frozen Spear (Lvl 60)
Hedefinize 3 adet buz parçası ile vurursunuz.

Skill 6: Mana Drought (Lvl 76)
Mana Drain ile aynı işlevi görür. Tek farkı 8m fazla uzaktan kullanabilmenizdir.

Skill 7: Blizzard (Lvl 80)
Snow Wind ile aynı etkiye sahiptir. Tek farkı 10 değil 15 metre.

Skill 8: Crystal Invisible (Lvl 80)
Sizi ve parti arkadaşlarınızı 30 saniye için görünmez yapar. Mükemmel bir skill.


Fire Mentalist Series

Skill 1: Fire Bolt (Lvl 4)
Hedefinize bir ateş topu fırlatır. 4Lv'de açılan skiller arasında en kullanışlısı.

Skill 2: Fire Trap (Lvl 16)
Sizi merkez alarak düşmanlarınıza görünmez bir tuzak kurar. Düşmanınız bu tuzağın içine girdiği anda yanar ve hasar görür.

Skill 3: Fire Blow (Lvl 20)
7 kere ardarda vuruş yapabilen bir skill. Asanızdan ateş püskürterek kullanırsınız. Tek başınıza kasarken veya PVP yaparken kullanılması tehlikelidir. Çünkü 7 kere damage yapmak uzun sürer bu süre zarfında başka birisi size saldırabilir.

Skill 4: Detect (Lvl 40)
Görünmezleri görebilmenizi sağlar.

Skill 5: Meteor (Lvl 60)
Hedefinizin kafasına bir alev topu indirir. 3m uzaktan atabilirsiniz ve Wizard için en gerekli skillerden birisidir.

Skill 6: Lava Trap (Lvl 70)
Fire Trap ile aynı işlevi görür. Tek farkı daha fazla damage vermesidir.

Skill 7: Salamander Blow (Lvl 80)
Fire Blow ile aynı.

Skill 8: Sprawl Detect (Lvl 80)
Detect ile aynı.


Lightning Mentalist Series


Skill 1: Lightning Bolt (Lvl 4)
Çinlilerin Lightning nukelerine benzer bir skill. 10 metre içindeki diğer hedeflere sıçrayabilir. Çok az damage verir.

Skill 2: Lightning Shock (Lvl 16)
Hedefinize Fear etkisi verir. (%80 şans ile size saldıramazlar.)

Skill 3: Charged Wind (Lvl 20)
6 kere tekrarlanan ve her seferinde %80 şansla hedefi geri itebilen bir lightning nukesi.

Skill 4: Teleport (Lvl 40)
Sizi 10 metre ileri ışınlar. Her yükseltişinizde 2.5 metre artar.

Skill 5: Chain Lightning (Lvl 40)
Lightning Bolt ile aynı işlevi görür.

Skill 6: Lightning Impact (Lvl 76)
Lightning Shock ile aynı etkiyi verir. Tek farkı 12 metre daha uzaktan atılabilmesidir.

Skill 7: Charged Squall (Lvl 80)
Charged Wind ile aynı işlevi görür.

Skill 8: Aerial Teleport (Lvl 80)
Teleport ile aynıdır.


Pvp ve Meslek
Çinlilerde yaptığınız PVP'lerde ve Meslek savaşlarında karşınızda durabilecek doğru düzgün bir karakter olmadıkça hiçbir sorun yaşamazsınız. İnvisiblity + Meteor herkesin işini görür.

Ama iş Avrupa karakterleri ile PVP ve meslek savaşı yapmaya gelince;
Warrior ile savaşırken şöyle bir şey var. İlk vuran kazanır. Siz uzaktan vurma özelliğinizden faydalanacaksınız ve ilk vurmaya gayret edeceksiniz. İlk vuruşunuzu Earth serisinden Dull veren bir skill ile yapın. Bu durumda o ağır armorlar içerisinde olan Warrior zaten daha çok yavaşlayacak ve sizin onu öldürmenize fırsat tanıyacaktır.

Rogue/Dagger ise en kolay alt edebileceğiniz karakterlerden birisi. Heleki görünmez olup dagger desperate ile sizi öldürebileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Detect ile görünmezliklerini alt edebilir. Bind ile onları oldukları yere saplayabilir, ardından ise bir vuruş ile onları kolayca öldürebilirsiniz. Ama CrossBow karakterlerden uzak durun.

Wizard, Warlock, Bard, Cleric için ise durum şöyle, ciddi anlamda ilk vuran kazanır. Bu yüzden ilk vuran olmaya bakın.

Birkaç öneri: Wizardlar NPC Thief ve Hunter'ları kolaylıkla öldürebilmekte. Eğer biri tarafından korunuyorsanız Trader olmanız gayet mantıklı. Tek başınıza iseniz Trader olmaya falan kalkışmayın.

Eğlenceli tarafı ise şu olabilir. Pvp için dışarı çıkarsınız. Üzerinize hangi meslektenseniz onun kıyafetini giyersiniz. Kapıya bir Fire Trap kurar, Life Control'ü açar ve görünmez olursunuz. Fire trap neredeyse Donwhang çıkış kapısının tamamını kapsamakta. Çoğu kişi buradan geçerken ölür. Ölmeyenleri ise dışarıda halledersiniz.
Srf çevirisidir.
Yan Skiller hakkında şuan birşey eklenmemiştir...


NOT:Alıntıdır...

Silkroad - Xbow ve Dagger

İlk Olarak

-Bi tanker degilsiniz
-Full str olucaksınız
-Tüm skill agacını maxlıycaksınız
-En iyi rogue hm dagger hem de crossbow(xbow) olandır

bunları bilmenizde yarar var




Dagger ve Xbow
2 silahında kendine ozgu artıları ve eksileri var.
1. Dagger


+ ları
*Hızlı
*Cok crit var
*Xbow dan daha ii vuruyo
*Stealth ken daha ii vurma ozelline sahip

-leri
*Uzaktan saldıramıyo
*Uzaktan saldırılara karsı dayanıksız
*Max hasar için defansını feda etmeli

2.Xbow

+ları
*Yuksek hasar
*En uzun menzil
*Knock back ve knock down vuran skilleri var

-leri
*Yakın attak lara karsı dayanıksız
*Yavas
*Max hasar için canını feda etmeli


Pvp ve Job


Rogue pvp ve job için yaratılmıstır Pvp de ve Job da sizin için onemli olan sey rakibi en kısa surede yok etmektir.İşte bunun için gerekli olanlar.

Stealth
*Her defasında 20 sn beklemlisinz
*60 sn suruyo
*Kosma hızınızı bayaaa dusuruyo
*Dagger lar stelthken daa yuksek vuruyo
*Eger saldırısanız gorunmesliiniz gider
*Wizard lar tarafından gorulebilirsinz
*Warriorlar tarafından gorulebilirsinz
*De-stealth pot kullananlar sizi gorebilir.



Mask Scron ve Duplicate

İlk olarak Dup.
*Pvp de size saldıramslar
*Job da size sure kazandırabilir
*Hoş bi goruntu


Mask
*Para yapabilirsinz
*Job da işe yarayabilir
*Goruntu


Scorn
*Grup halinde job yaprken dusman ilk olarak dusuk lvllara saldırır fakat siz scron u kullanırsanız sadce size saldırabilir vu bıda buyuk zaman kazandırır.


Zayıflıklar

Eger hm xbow hm dagger sanız zayıf yonleriniz azalır


En buyuk dusmanlarınız Wizard ve warlock tur

Warlockar stun vb. olaylara sizi durdurabilirler ve durmak roque un istiycei son seylerdendir.Ama eer pahalı pill ve cure leri yanınızda tasırsanız warlocklardanda kurtulabilirsinz.

Wiziardlar sinir bozucudur yerlerinde dururlar ve nuke atarlar ve sizi en hıslı oldurebilcek chardır.Ama oldurulmesi de en kolay olandır. Eger ne yaptıınızı biliyorsanız


En iyi defans, iyi attaktır

Dagger
*Crit 14 ve ustu olsun
*Phy attı ii lsn (%30) en az
*Phy reinforce en az (%30)olsn
*Blue olarak str olsun


Xbow
*Crit +14
*phy att +(%30)
*phy reinforce +(%30)
*+str



*en iyi phy ve mag (%xy) bulmaya calısın
*mumkunse + olsn
*blue olarak str olsn
*light armot giyin



NOT:Alıntıdır..


öss 2009 soru ve cevapları

Öss 2009 Soruları ve Cevapları :


öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum...



Öss 2009 A kitapçığı Cevap Anahtarı için tıklayınız...


Öss 2009 B Kitapçığı Cevap Anahtarı için tıklayınız...

Auto Enter

Silkroad'a girmenin artık birçok yolu var bildiğimiz gibi.
Bunun için de extra geliştirilen bir program var.
Özelliği ise programı açıp gidiosunuz ve o sizi oyuna sokuyor.
Programın fonksiyonu enter a basmak onun için bu programı açınca bir süreliğine açık bırakın...

İşte , oyunu buradan indirebilirsiniz...

İndirmek için tıklayınız....



Programı çalıştırmak çok basit.
Önce sroyu açın ( loader la tabi ).
Sonra da bir kez girmeyi dnedikten sonra bu programı açın.
Sonrasında start yapın ve o denesin siz de keyfinize bakın ;))

[Torque] SRO Clientless - Daha profesyonel bir clientless!

Torque Clientless ile öncekinden daha kolay kullanılabilen ve çok daha farklı özelliklere sahip olan bir clientless imkanına sahip olabilirsiniz.


- İndir -


http://rapidshare.com/files/241847428/TorqueClientless_2.0-www.extraloob.com.rar

- Kullanım -


- İndirdiğiniz bütün dosyaları Silkroad klasörüne atın.
- SilkErrSender.exe 'nin adını değiştirin.
- Dump klasörünü temizleyin.


- Main Settings -


Resim

- Char Settings -

Resim

- Chat Settings -

Resim

- Server Stats -

Resim

- Komutlar -

invite - Party'e adam davet eder.
leave - party'den çıkar.
trace - Belirtilen kişiye trace atar.
untrace - Trace yapmayı bırakır.
move - Belirtilen koordinatlara gider.
sit - yere oturur.
zerk - Zerk kullanır.


Alıntı : www.extraloob.com

sbs 2009 6. sınıf soru ve cevapları

Sbs 2009 6. sınıf öğrencileri için bitti.Bütün öğrencilere başarılar diliyoruz.

Sbs 2009 6. Sınıf A kitapçığı cevap anahtarı için tıklayınız...

Sbs 2009 6. sınıf B kitapçığı için tıklayınız...

Soruların çözümlerini görmek için tıklayınız...

sbs 2009 7. sınıf soru ve cevapları

Sbs 2009 7. sınıf öğrencileri için bitti.Bütün öğrencilere başarılar diliyoruz.

Sbs 2009 7. Sınıf A kitapçığı cevap anahtarı için tıklayınız...

Sbs 2009 7. sınıf B kitapçığı için tıklayınız...

Soruların çözümlerini görmek için tıklayınız...

İşte Sbs 2009 8. sınıf Soru Ve Cevapları

Sbs 2009 8. sınıf öğrencileri için bitti.Bütün öğrencilere başarılar diliyoruz.

Sbs 2009 8. Sınıf A kitapçığı cevap anahtarı için tıklayınız...

Sbs 2009 8. sınıf B kitapçığı için tıklayınız...

Soruların çözümlerini görmek için tıklayınız...

Manga - Dünyanın Sonuna Doğmuşum


Naber bak, bende dert yok tasa yok
Mutluyum artık bir beynim yok
Dikmişim ekrana gözlerimi
Başka da bir ihtiyacım yok

Kişisel neyim kaldı ki bir iletim olsun
Tıklana tıklana her şeyim ortada
Atın ölümü arpadan olsun
Her yiğit gibi benimki de meydanda

Tıklama konusu ayrı bir dava
Mahkemelerde görülüyor hala
Namusu bacak arasında ararım
Dişi sinek bile görsem laf atarım

Çakma makma, üçe beşe bakmam
Önüm, arkam, sağım solum markam
Bana pastamı verin, ekmeğe gerek yok
Ben tüketmeden var olamam

Ayna, ayna hadi söyle benden daha gamsızı var mı?
Ayna, ayna hadi söyle benden daha arsızı var mı?

Dünyanın sonuna doğmuşum
Ya da ölmüşüm de haberim yok
İyi bilirdik derler elbet ardımdan
Bundan büyük bir yalan yok

Yok , bundan büyük yalan yok

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın
Dedikodu yapar, keyfime bakarım
Ağzımda sakız, elimde çanta
Fink atarım kaldırımlarda

Bağlanmaya sonuna kadar karşıyım
Ama dizilerimden beni ayırmayın
Değişir dünyam bir tuşla uzaktan
Elimdeki kumandam hayatıma kumandan

Yeni bir kart verdi bugün bankam
Puanlarım artık en büyük kankam
Olmasa da cebimde beş kuruş para
Cebimdeki telefon on numara

“Bak kızım, yedi kocalı hürmüz gibi dolan
Ama ailemizin kızı gibi davran,
Seni alacak biri de bulunur elbet
En kolay parayı hep sen kazan”

Ayna, ayna hadi söyle benden daha gamsızı var mı?
Ayna, ayna hadi söyle benden daha arsızı var mı?

Dünyanın sonuna doğmuşum
Ya da ölmüşüm de haberim yok
İyi bilirdik derler elbet ardımdan
Bundan büyük bir yalan yok

Yok , bundan büyük yalan yok

Sıkıldım çok, her dakika düşünmekten üzülmekten
Artık yok, kalmadı gücüm düşmekten yenilmekten
Pişmanım erken vazgeçmekten kendimden
Bu alem geçmiş kendinden
Ne gelir elden?

About this blog