bilgisayar satın almayı mı düşünüyorsunuz


bilgisayar satın almayı mı düşünüyorsunuz :

Artık hemen her evde bir bilgisayar bulunuyor. Çağın gerektirdiği ve ev ve iş yerlerinin olmazsa olmaz bir bileşeni olan bilgisayar teknolojisi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor.

Ancak bilgisayarlar da donanımsal özellikleriyle elbette birbirinden farklılık gösterirler. Kimisinin donanımı sadece basit yazı ve grafik işlemlerini gerçekleştirmeye yeterken, bazıları ise en son çıkan sistem canavarı oyunları çalıştırabilmektedir. Burada önemli olan soru işe şu: Ben ne istiyorum? Bilgisayarı ne için alacağım? Alacağım bilgisayara bütçemden ne kadar ayırabilirim?

Bu ve bunun gibi soruların cevabını önce verebilmeniz gerekiyor. Çünkü bilgisayar alırken dikkat edilecek en önemli nokta bir bilgisayarın niye alınması gerektiğidir, yani bir bakıma satın alma amacınızdır.

Eğer oyunlara çok rağbet göstermeyen ve genellikle sistem gereksinimleri yüksek olmayan uygulamalar ile çalışacaksanız, örneğin son model bir ekran kartı ya da bir işlemci almanıza gerek yoktur. Diğer yandan, oyunlar ile fazla haşır neşir iseniz ve en son çıkan sistem canavarı oyunları da rahatça oynayabilmek istiyorum diyorsanız, o takdirde donanımı yüksek bir bilgisayar edinmeniz gerekiyor.

About this blog