İşte Milli Takımla İlgili Son Haberler

İşte Milli Takımla İlgili Son Haberler :


Milli Takım'a çifte kaptanMilli Takım'a çifte kaptan :
A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın akşam Bosna Hersek ile oynanacak karşılaşma öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Milli Takımlar Baş Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna Hersek ile yarın oynanacak 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçı öncesinde birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin ile birlikte basın toplantısına gelen Terim, son günlerde Türk halkı olarak acı günler yaşadıklarını, gözyaşı döktüklerini belirterek, ''Yarın futbolun coşkusunu birlikte yaşayalım.'' dedi.

Bosna Hersek maçının son çalışmasını yapmak için geldiği BJK İnönü Stadı'nda yardımcılarıyla birlikte üzerinde Ay - yıldız olan tişörtlerle basına poz veren Terim, ''Arkadaşlarımla birlikte bu fotoğrafı özellikle verdim. Bir bayrak altında olduğumuzu anlamaya ve anlatmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Taraftarımız da bu birlikteliği yarın göstersin. Milletce son günlerde acı yaşıyoruz. Milletçe üzüntü yaşıyor gözyaşı döküyoruz. Bu defa futbolun coşkusunu birlikte yaşayalım istedik.'' diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını isteyen Terim, bir basın mensubunun, Galatasaray'a tiknek direktör olacağı yönünde haberlerin çıktığını, Sarı - kırmızılı kulübün yönetimi ile görüşüp görüşmediğini, Galatasaray'dan teklif oldu mu gelirse kabul eder misiniz? şeklindeki soruya, ''Beni çok iyi tanıyorsunuz, prensiplerimi, verdiğim söze ne kadar sadık olduğumu biliyorsunuz. Yarın ciddi bir rakiple son derece önemli bir maçımız var ve işine önem veren biri olarak ben maçıma konsantre oldum. Benim dışımda gelişen hiç bir olayla ilgilenmiyorum. Ben önce Bosna Hersek, sonra da Estonya maçını düşünüyorum.'' diye cevap verdi.

Takımda sakatlıklar nedeniyle önemli oyuncuların olmadığının hatırlatılması ve yeni oyuncuların gol istatistiklerinin de düşük olmasının sorulmas ı üzerine de Terim, şunları söyledi;

''İstatistikler her zaman doğruyu söylemez, hatta bazen yalan söylemenin de bilimsel yolu derler. Bizim en golcü ismimiz Semih, penaltıyı da sayarsak Avrupa Şampiyonası'nda 4 golü var. Semih o turnuva öncesinde sadece 1 gol atmıştı diyor istatistikler. Sözün özü, şimdiye kadar gol akmamış, oyuncularımın bu maçlarda başarılı olacağı ve goller atacağına inanıyorum.

Doğru, çok önemli oyuncularımız eksik. Nihat, Emre, Mehmet Topal, Semih. Bunlar Avrupa'nın tanıdığı önemli oyuncular. Bir tekinin olmaması bile bir teknik adamı sıkıntıya sokabilir. Sadece bunlar değil diğerleriyle 13-14 tane sakatımız var. Fakat biz oyurncularımıza güveniyoruz. Arupa şampiyonasında da olduğu gibi pes etmeyen, eksildikçe çoğalan, büyüyen ve sakatlara rağmen kazanmasını bilen bir takımız.''

Terim, Türk Milli Takımı'nın her maçkan sonra UEFA'nın resmi olarak gönderdiği maç istatistiklerinde Portekiz, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan ve Almanya maçlarında istatistik olarak hep önde olduğunu belirterek, ''Bu da Türk Milli Takımı'nın fiziksel olarak mükemmel olduğunu gösterir. Sakatlığı biz değil her takım yaşıyor, ancak biz biraz fazla yaşıyoruz. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda tempo yüksekti, adaptasyon en üst düzeydeydi. Onu bu turnuvaya da aktarmalıyız. Antrenmanlarda değil biz maçlarda aldığımız darbeler neticesinde daha çok sakatlanıyoruz. Avrupa şampiyonasından dönmüş bir ülkenin oyuncuları, hem fiziksel, hem taktik, olarak yorgun oluyorlar biz bu yorgunluğu bırakmalıyız. Kulüplerimiz de girdikleri her kupa yarışında yeniden odaklanmalı ve hazırlıklarını ona göre yapıp haftada 3 maç oynayacak gibi hazırlanmalı ve bu bahanelerin arkasına sığınmamalıyız. Biz bu bahaneleri geçtik sanıyordum, yine gündeme geldi, bence bunları aşmalıyız. Bir kişinin oynamaması tabiki önemli ama, biz olanlarla kazanmaya çalışacağız.'' diye konuştu.

TAKIMIN KAPTANLARI SERVET VE VOLKAN

Teknik direktör Fatih Terim, bir basın mensubunun takımın kaptanıyla ilgili spekülasyonların olduğunu ve kaptanın kim olacağını sorması üzerine ise, ''Dünkü Coca Cola anlaşması yapılırken takım kaptanı soruldu, Servet ve Volkan milli sıralamasında ileride Servet Bosna Hersek maçında oynarsa kaptan olarak sahaya çıkacak. İkinci kaptanımız ise Volkan.'' cevabını verdi.

Tecrübeli isimlerin sakatlık nedeniyle olmadığı böylesi önemli bir maç öncesinde, kadroda bulunan gençlerimiz maça hazır mı? sorusuna ise Terim, ''Ümitlerimiz Belarus ile ilk maçını oynayacak. 2009 finallerine gitmek için oynuyorlar. Orada milli takımın başında biz olacağız. Bu turnuva önemli 8 takım gidecek. aynı zamanda olimpiyat takımı da olacaklar ben buna inanıyorum. 2012 olimpiyatlarında mücadele edeceğine inandığım bu oyuncular A Milli Takımı da oluşturacak. Hedef olarak kendimize büyük organizasyonlara katılmak ve başarılı olmayı koymuştuk. euro2008'de bunu başardık. Potansiyalimizi bu tür büyük turnuvalara hazırlamaktır. 2009'a ümitlerimizin gidecek olmasını bu yüzden önemsiyoruz. Onların başarılı olması A Milli Takım için de önemli. Norveç ile Oslo'da oynadığımız 2008'in önemli grup eleme maçında İbrahim Kaş sakatlandı, Gökhan Gönül çıktı oynadı ve o günden beri de başarılı. Formayı aldı devam ediyor.'' cevabını verdi.

Terim, yarın oynayacakları rakipleri Bosna Hersek'in nasıl bir rakip olduğu, oyun tarzları hakkındaki bir soruya ise, ''Bosna bizi zorlamış bir rakip. Oyuncuları Avrupa'nın önemli kulüplerinde oynuyor. Teknik adamları çok tecrübeli. Herkes bizi ve İspanya'yı grubun favorisi gösteriyor. Kolay maç yok. Belçika ve Bosna Hersek bu grupta sürpriz yapmak istiyorlar, bunu da başaracak güçteler. Belçika'ya puan kaptırdığımızda rakibin anti futbolundan şikayetçi olmuştuk umarım yarın böyle olmaz. Bosna'nın genç ve dinamik bir kadrosu var. Yarın da futbol adına güzel şeyler olacaktır.'' diye cevap verdi.

TARAFTARIMIZDAN SABIR VE DESTEK BEKLİYORUZ

Tecrübeli teknik adam, genç bir kadro ile mücadele edeceklerini, bu yüzden de taraftardan sabır beklediklerini belirterek, futbol anlayışı ve rakibin oyun sistemi ile ilgili olarak şunları söyledi;

''Biz rakamlara itibar etmiyoruz. Sistemler tartışılabilir. Viyana'da UEFA'nın milli takım teknik direktörleriyle yaptığı ve benim de katıldığım toplantı onur ve gurur verici bir toplantıydı. Milli Takımın resimleri enstantaneleri Terim felsefesi, Semih'in golü, Nihat'ın enstantanesi gurur vericiydi. Meslektaşlarımla bir arada bunları yaşadık. Konuşmacı olarak da 4 kişiden biriydim. Asla pes etmeyen ve zevk veren bir ekip olmamız dile getirildi ve bu da bize gurur verdi. Yarın ise tabii ki sabır bekliyoruz. Kulüp maçlarında da görüyoruz, pas hataları ya da geriye düşmelerde verilen tepki oyuncuları olumsuz yönde etkiliyor. Böyle genç bir kadro ile mücadele ediyoruz. Sabıra ve desteğe ihtiyacımız var. Bazı şeyleri yapmak kolay olmuyor. Oynadığı oyundan zevk alan ve oynadığı oyundan zevk veren bir takım olmak her zaman hedefimiz. Ben bunu teknik direktörlüğü ilk başladığım yıllarda oyuncularıma söyledim. Şimdi de söylüyorum. Ama bazen bunlar olmuyor. Sakatlıklar kadroda yapılan zorunlu değişiklikler ister istemez bizi etkiliyor. Onun için sabır istiyorum. Bugün en çok birleşmeye ve kaynaşmaya ihtiyacımız var.''

Terim, Bosna Hersek Milli Takımı'nın teknik direktörünün kendileriyle ilgili söylediği övücü sözlerin hatırlatılmasına teşekkür eden Terim, ''Çekindiği oyuncu olarak Fatih Terim dediğini iletiyorsunuz, demekki 12. adam olarak seyircimizle birlikte biz de mücadele edeceğiz. Bize olan övgü dolu sözlerine ve bizi maçın favorisi göstermelerine teşekkür ediyorum. Bosna Hersek takımı sürpriz peşinde bizim için söylediklerine de teşekkür ederim. 3-5-2 oynayacaklar ve bunu iyi oynayan bir ekip. Böyle oynayan bir takıma karşı uzun bir süreden sonra yeniden mücadoele edeceğiz. Tabii ki kolay olmayacak.'' diye konuştu.

BİZ MESUT ÖZİL'İN KARARINI BEKLİYORUZ

Bu arada Terim, Almanya Ümit Milli Takımı'nda oynayan ve ismi son günlerde gündeme gelen Mesut Özil ile ilgili olarak ise, ''Mesut Özil bizden izin istedi, ve Fransa ile Almanya Ümit Milli Takımları arasında oynanacak olan 2009 Avrupa Şampiyonası Play-Off maçında oynamak istedi. A Milli Takım tercihi için önünde süre var, biz de o süreyi verdik. Alman basını Mesut'un tercihini yaptığını söylüyor bu doğru değil. Onların temennisi böyle. Biz Alman basınına değil, Mesut'un bize söylediklerine inanıyoruz. Vereceği kararı da bekliyoruz.'' diyerek sözlerini tamamladı.

(CİHAN)

About this blog